Österbottniska Konstnärsförbundet r.f

Alueellinen taiteilijoiden ammattijärjestö

Nyheter

This post is also available in: Finska

05.11.2017

Vid ÖKF:s styrelsemöte 03 november godkändes två nya medlemmar:

Maria Forsblom från Kronoby

Spegling / Heijastus 70 x 100 cm. 2017

och Helena Saari från Vasa.

Salaisuus -Tietokonegrafiikka

Välkomna med!


11.05.2017

Infotillfälle för medlemmar i medlemsföreningarna i Österbottens
konstnätverk
(Vasa konstnärsgille rf, Österbottniska konstnärsförbundet rf,
Seinäjoen taiteilijaseura ry, Varikko ry, Konsti ry)Auditoriet på Österbottens museum/café 19.5. kl 11-14Anna Vilkuna från Kaakon taide berättar om sitt arbete och sina
erfarenheter som konstchef samt om deras evenemang och projekt.Varmt välkomna! Kaffeservering!

Anmäl dej till adressen paulablafield@gmail.com

Infotilaisuus Pohjanmaa taideverkosto

 

 

 

 

 

 

04.05.2017

Kokoelman kätköistä 4.3.-4.6.2017 Nelimarkka museum, Alajärvi

Händelser:

KonstPiknik 6.8.2017 i Vasa Konstnärsgillets Taidelainaamo på Kasernområdet.
I samband med KonstPiknik utdelas förbundets förtjänsttecken i silver.

Lillajul, tid och plats ännu öppen…

11.04.2017

Hei jäsenet!

Tulin valituksi uudeksi puheenjohtajaksenne vuosikokouksessa Vaasassa.
Kiitän luottamuksesta, yritän olla sen arvoinen.

Iso kiitos Minna Tuohosto-Kokolle hienosta työstä jonka hän teki liiton asioiden hoidossa. Lakkautusuhan alla ollut liitto jatkoi elämäänsä, kokoelmat siirtyivät Nelimarkka-museoon ja toiminta on ollut muutenkin vireää ja positiivista!

Uusi johtokunta kokoontuu pääsiäisen jälkeen. Saatte SKJL:n jäsenkortit ja kirjeen jäsenmaksulomakkeineen kirjepostissa heti kokouksen jälkeen.

Toivotan kaikille hyvää pääsiäistä ja tapaamisiin tapahtumissa kevään aikana!
Olkaa yhteyksissä jos teillä on ideoita toiminnan kehittämiseksi tai muuta palautetta.

Paula Blåfield
paulablafield(at)gmail.com
0400-838893

PTL_logo

 

 

 

04.04.2017

Hei taiteilijaliiton jäsenet!

Minun puheenjohtajuuskauteni päättyi eilen ja vuosikokouksessa valittiin uusi johtokunta. Haluan vielä kiittää kaikista yhteydenotoista ja kannustuksesta, mitä olen saanut osakseni hoitaessani pj:n virkaa.

Olen iloinen ja ylpeä, että Pohjalaisen Taiteilijaliiton toimintaan saatiin uutta virtaa parin vuoden takaisista vakavista lakkauttamispuheista huolimatta. Näyttelyitä ja tapahtumia on järjestetty, mm. TaidePiknik on ottanut tuulta alleen. Näin on pyritty vastaamaan jäsenistön toiveisiin tämän päivän hengessä. Taiteilijat kaipaavat yhteisöllisyyttä, mutta vastuun jakamista kartetaan. Kannattaa osallistua ja olla aktiivinen! Ottakaa rohkeasti johtokuntaan yhteyttä ja tuokaa asioita/ideoita esille, niin liiton toimintaa voidaan kehittää.

Yksi suurimpia tapahtumia oli se, kun Pohjalaisen Taiteilijaliiton taidekokoelma siirtyi Lapuan taidemuseosta Nelimarkka-museoon kesällä 2016. Neuvotteluprosessi kesti kauan, mutta lopputulos oli paras mahdollinen. Kokoelma on parhaillaan esillä Nelimarkka-museossa 4.6.2017 saakka. Kannattaa käydä katsomassa kerrassaan upeita teoksia!

Kiitän luottamuksesta ja hyvillä mielin jätän taiteilijaliiton vetovastuun pj. Paula Blåfieldille sekä johtokunnalle. Onnea ja menestystä tulevaan toimintaan!

Kauan eläköön Pohjalainen Taiteilijaliitto!

Parhain terveisin,
Minna Tuohisto-Kokko

PTL_logo

 

 


04.04.2017

Söndagen 02.04.2014 höll Österbottens konstförbund sitt årsmöte  i Vasa, i Nandor Mikolas akvarellsal. Uppslutningen var god. Under ledning av Markku Tapani Hakala framskred årsmötet effektivt och snabbt. Den nya styrelsen utsågs:

ORDFÖRANDE:

  • Paula Blåfield

MEDLEMMAR:

  • Takala Teija, sihteeri
  • Hakala Markku-Tapani
  • Aki Koskinen
  • Katri Yli-Erkkilä

SUPPLEANTER:

  • Strengell Leif (webmaster)
  • Seppo Tanninen

Se vidare: FUNKTIONÄRER

Ökf:s äldre medlemsgarde samlade. Från vänster: Veli Ekroos, Asko Halme, Erkki Alakoski, Seppo Kari, Tapani Tammenpää ja Lars Höglund

En del av den gamla och nya styrelsen. Från vänster: Markku-Tapani Hakala, Minna Tuohisto-Kokko (f.d. ordförande) Paula Blåfield (nya ordförande) ja Teija Hakala (sekreterare)

04.03.2017

16992240_1377924002270452_8079188342705921057_o-1

 

11.01.2016

Välkommen!

”Tillsammans” Seinäjoki konsthall 21.1.-26.3.2017

kutsu-PTL_Yhdessa-1_webbkutsu-PTL_Yhdessa-2_webb

 

30.06.2016

”Tillsammans” Seinäjoki konsthall 21.1.-26.3.2017

Pohjalainen Taiteilijaliitto – Österbottniska Konstnärsförbundet ry arrangerar en öppen jurerad öppen utställning i Seinäjoki konsthall 21. 1.-26. 3. 2017.

Utställningen är öppen för konstnärer som bor och arbetar inom Österbottens konstnärsförbunds verksamhetsområden (Syd-Österbotten, mellersta Österbotten, Österbotten) eller är födds i ovannämnda områden.

Utställningens tema ”Tillsammans” är samma som Finland-100 -jubileumsårets tema.

Utställningens jury består av konstgrafiker Anna Alapuro och bildkonstnär Ilkka Väätti.

Bilder av verk, anmälningsblankett och kvitto av betald jurykostnad skickas innan 20.11.2016.

 

17.06.2016

Kesa_piknik_2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.04.2016

5th International FootPrint Exhibition/Competition of Printmaking Juha Tammenpään grafiikka menestyy Yhdysvalloissa

Taidegraafikko Juha Tammenpää on voittanut jaetun ensimmäisen palkinnon 5. kansainvälisessä ”FootPrint” taidegrafiikan biennaalissa. Biennaali järjestetään Norwalkissa Connecticutissa lähellä New Yorkia. Biennaaliin sisältyvä näyttely avataan Norwalkin Center for Contemporary Printmaking – keskuksessa kesäkuussa. Sieltä näyttely siirtyy New Yorkin Manhattanille Julio Valdez Studioon.

FootPrint-biennaaliin kutsutaan taidegraafikkoja ympäri maailmaa. Tarjottavien teosten tulee olla molemmilta sivuiltaan jalan mittaisia, 30,5 x 30,5 cm. Kukin taiteilija saa tarjota 1-3 teosta näyttelyyn. Neliön muoto on taidegrafiikassa varsin vähän käytetty, ja Tammenpäälle vaaditut mittasuhteet olivat uutta. ”Päätin kokeilla minulle uutta ja tosi vierasta muotoa ja tein kolme uutta kuvaa. Vaikeaa se oli, mutta onnistuin kuin onnistuinkin”, toteaa tyytyväinen taiteilija.

Näyttelyn jurytti Andrew Raftery, taidegraafikko, taidehistorioitsija ja professori Rhode Island School of Designissa. Näyttelyyn valittiin 80 teosta 62 taiteilijalta. Juha Tammenpäältä näyttelyyn hyväksyttiin kaikki kolme hänen tarjoamaansa uunituoretta työtä. Tammenpään kanssa ensimmäisen palkinnon
Miriam Rudolph, Canada. Toinen palkinto meni australialaiselle Cleo Wilkinsonille ja kolmas sija yhdysvaltalaiselle DeAnn Prosialle.

Kansainvälisen Footprint-biennaalin järjestää vuonna 1995 perustettu CCP Center for Contemporary Printmaking –yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on edistää ja tehdä tunnetuksi orginaalitaidegrafiikkaa. Se järjestää näyttelyitä, kouluttaa, ylläpitää taiteilijaresidenssiä tarjoaa työskentelytilat eri taidegrafiikan tekniikoiden ammattilaisille ylläpitämässään CCP-keskuksessa.

https://contemprints.org/index.php/exhibitions/future-exhibitions

Juha Tammenpää on vuonna 1959 syntynyt vaasalainen taidegraafikko. Hän on saanut useita palkintoja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, mm. kuvataiteen valtionpalkinnon v. 1986. Tammenpään töitä on kaikissa merkittävimmissä suomalaisissa taidemuseoissa ja useissa ulkomaisissa kokoelmissa ja museoissa. Tänä vuonna Tammenpään teoksia on esillä kotimaisten gallerioiden ohella Hollannissa, Englannissa, Saksassa ja Puolassa. http://www.juhatammenpaa.fi

ptl_karppalogo_001

Logotyp för Österbottens konstnäförbund

551207_323162137746649_678066949_n

Stämpel för Österbottens Konstnärsförbund r.f.

Lämna gärna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält är obligatoriska *

*

Takaisin ylös
css.php